NOVA DIMENZIJA PROGRAMA-USKORO!

Smršaviti bez stručnog nadzora...realnost ili mit?

ZAUVIJEK FIT!

Sjećate li se legendarne Jane Fonde?

Pionirke aerobika i video treninga koja je potakla cijeli val video edukacija, a ja sam trenirala gledajući video (tko se još sjeća kazeta?) predivne Cindy Crowford na plaži pored oceana...

U današnjem svijetu izbor vrste treninga, tehnika i trenera je toliko velik da je zaista sve što ti je potrebno samo tvoja volja i odlučnost. Ima načina za sve i za svakoga. Hrono prehrana, low carb prehrana, uravnotežena prehrana, nutricionisti, shakeovi, dodaci, pločice, slim juhe, water out proizvodi... Grupni treninzi, individualni treninzi, treninzi u teretani, toliko vrsta... Ali što je dobro za mene???

I tu se dešava pravi kaos. Za tebe je dobro nešto, u stvari, bilo što, što zadrži tvoju pažnju duže od nekoliko tjedana. Dobro je za tebe nešto, što češ iskoristiti sigurnije nego članarinu u teretani, u koju ideš 1 put mjesečno od 3 plaćenih, jer shvatiš da nemaš vremena za 3 sata psihičkih priprema, 2 sata u teretani (a toliko traje kvalitetan trening snage s opterećenjem, jer se moraš dobro zagrijati, odraditi vježbe za skupinu mišića s kojom radiš taj dan, ispravno završiti trening s barem 20 min kardio i istegnuti se, istuširati se i vratiti se kući).

Treba ti nešto što neće ostaviti prostora isprikama, jer: "Nemam podršku od mame, svekrve, prijateljice, kolega, supruga, ni od mačka koji je alergičan na miris znoja". To su samo isprike. "Ne stignem, jer imam troje djece, bezbroj obaveza i posla do glave." I to su samo isprike. "Nije tako strašan ovaj luftić oko mog struka, vidjela sam i gore." Opet samo isprike. "Volim se i s prekomjernom težinom, jer moram se voljeti no matter what"...

Samo isprike. Imam doktorat u isprikama, imam ih koliko želiš, ali nijedna više nije dovoljno dobra. Ali, o tom - potom. U drugom članku bloga. Sada o stručnom nadzoru. Što najčešće vidimo kad surfamo internetom?

  • Nabrijani fitness instruktor koji viče: "Možeš ti to!!! Ajmo joooošššš!!!"
  • Promotori zdravog doručka koji viču sa svih strana o pogodnostima sektantstva.
  • Prelijepa vitka instagram starleta koja nikada nije bila pretila i najčešće izaziva (bar kod mene) osjećaj da život nije fer jer ona jede sve i svašta, ali se ne deblja.

Apsolutno ne želim reći da nešto od ponuđenog ne djeluje. Djeluje itekako! Ali ne na svakoga i najčešće ne daje dugotrajni efekt.

Tvrdim da jedini način, kako možete započeti i ne stati, nego ostati u sportu i pokretu (i ljepšem tijelu!) zauvijek, je da krenete sami. Da sami, smišljeno, ciljano, svojim korakom i tempom, idete prema trenutku kada si kažete: "Sada se osjećam i izgledam baš onako kako želim! I u ovom tijelu želim ostati zauvijek!"

Ne trebate se bojati ničeg novog, jer ako ste prošli sve i još uvijek čitate ovaj blog, znači da za tebe, kao ni za mene, stručan nadzor nije bio učinkovit. Dajte si priliku iskusiti vlastitu samokontrolu, samo na trenutak stišajte taj glas koji vam šapće: "Ti si nesposoban/nesposobna za to!" Prestanite očekivati od trenera, magičnih tableta i novih dodataka prehrani bilo koji rezultat, jer vi ste vaš najjači pokretač i motivator, a na nama je da vam to dokažemo!

Vaša,
Olga


Upišite komentar

Napomena: komentar prije prikaza mora biti odobren od strane administratora.