Četrnaesta sezona #BetterMeHrvatska, online fitness programa kreće 20.01.2019!

#BetterMeHrvatska na Malti!

Bok! Ja sam Kristina, sudionica igre #BetterMeHrvatska!

Prošli tjedan bio je nulti tjedan prve sezone #Better Me Hrvatska.

Mislim da je svima pomoglo da se prvo upoznaju s platformom, jelovnikom, mjerenjem i slično te krenu s vježbanjem tri puta tjedno. Na samom početku tjedna, počela sam pratiti broj kalorija koje dnevno unesem u sebe, pomoću aplikacije My Fitness Pal. Prije sam uvijek bila protiv toga da treba brojati kalorije i mislila sam da će mi biti zamorno to raditi, ali zapravo se pretvorilo u zabavu i učenje o svim namirnicama. Kao što sam prošli put rekla, jako volim kuhati i volim svu hranu, pa mi je možda zato vrlo zanimljivo učiti o namirnicama kroz njihovu nutritivnu vrijednost.

Najveći izazov s kojim sam se susrela prošli tjedan, bio je odlazak na četverodnevno putovanje. Nisam znala što očekivati – hoću li moći jesti sve zdravo, hoću li moći vježbati i odraditi dnevne zadatke, što ako nešto ne uspijem odraditi – razna pitanja su mi se javljala, ali sve je završilo vrlo dobro. Prvi dan putovanja, većinu vremena provela sam po aerodromima, sjedeći, šetajući i vozeći se. Kada smo došli u hotel, shvatila sam da njihova internetska mreža ne dozvoljava pristup hrvatskim stranicama. Prvo me ulovila panika i nisam znala hoću li zbog toga morati napustiti program i natjecanje, a onda sam se dogovorila s najboljom prijateljicom, koja isto pohađa program, da mi slika svaki dan zadatke i pošalje na Viber (hvala Nado). Tako sam uspjela sve dane pratiti što treba odraditi.

Prvi dan zadatak je bio odraditi 100 čučnjeva i vježbe. Moj mozak zastao je kad je pročitao 100 ČUČNJEVA! Činilo mi se nemoguće. Barem je u prvih nekoliko minuta, a onda kad sam ih krenula raditi, sama sebi sam se smijala što paničarim bezveze. Čučnjeve uopće nije bilo teško napraviti. Ujutro sam u hotelskoj sobi odradila dvije serije po 30 čučnjeva, a na večer ostatak. Vježbe sam isto tako odradila u hotelskoj sobi.

 Također, započeli smo prakticirati tuširanje toplom pa hladnom vodom. Opet isto. Prvo mi se činilo totalno ludo to i mislila sam da ja, kao ekstra zimogrozna osoba, neću moći to podnijeti. Nakon što sam probala, oduševilo me! Pa vi uopće ne osjetite toliko hladnoću nakon treninga i tople vode, a osjećaj u tijelu je fenomenalan! Tada sam shvatila da zapravo nema mjesta strahu od ničega i da mi se neke stvari možda čine na prvu nemogućima, upravo zato što mi je to nešto nepoznato i što nisam do sada radila.

Svima nama pojavi se nekada strah od nepoznatog i to je sasvim normalno. Samo nemojte odmah odustati, probajte i vidjet ćete kako sve možete. Ako su mogli drugi, možete i vi! Pomaknut ćete svoje vlastite granice i biti prezadovoljni sa sobom!

Vjerujte mi, nakon što 14 godina nisam trenirala ništa, meni je svaki mali pomak tako velika sreća i motivacija za dalje! Znam da dosta vas koji to čitaju sigurno misle: „Ma da, lako njoj sad to govoriti.“ Ili „Možeš mislit da je to sve tako dobro.“ To govori Vaš ego – jer sami sebi ne možete priznati da ste upravo vi odgovorni za to gdje jeste u ovom trenutku i ako ste nezadovoljni sami sa sobom, ili si nećete to priznati ili ćete kriviti druge.

Jedna odluka vas dijeli od toga da promijenite VAŠ život na bolje i da budete puno sretniji! I ja sam prije govorila da sam zadovoljna sa sobom. I stvarno sam bila. U nekim područjima života. Ali definitivno nisam bila zadovoljna kada bih trebala kupiti neku svečanu haljinu ili otići na more koje obožavam! Kupala sam se ja neovisno o svemu, ali nisam se dobro osjećala. Tako sigurno ni vi koji imate viška kilograma. Danas vidim da sam mogla puno ranije donijeti tu odluku i već danas izgledati puno bolje. Ne zbog drugih, već zbog sebe.

Stvarno je predivan osjećaj kada ste zadovoljni sa sobom, kada budete ponosni na sebe zbog svakog pomaka i kada više ne razmišljate hoće li vam nešto dobro stajati ili neće. Ovom zadnjem se veselim u budućnosti jer sam tek na početku, ali to mi je vrlo dobra motivacija za dalje.

Nemojte usvojiti onu poslovicu „Samo jednom se živi“ i prihvatiti sebe u NE dobrom stanju. Produljite ju i napišite si „Samo jednom se živi i ja želim živjeti na najbolji mogući način i biti najbolja verzija sebe!“. Prijavite se na vježbanje još danas i okrenite novu stranicu u knjizi o Vašem životu. Vaša buduća „Vi“ bit će Vam zahvalna!

Kristina Rabar

 

 


Upišite komentar

Napomena: komentar prije prikaza mora biti odobren od strane administratora.