Savez Za Gluhoslijepe "Dodir" s voditeljom Nadija

DOBRO DOŠLI!


Moje ime je Nadija i moj tim se bori za savez "Dodir" Podržite trud tima putem donacije! Hvala vam od srca.

Vaša podrška udrugama i timovima
#BetterMeHrvatska Sezona 6

Sezona 6 #BetterMeHrvatska programa je  jedna velika zajednička borba puna ljubavi za one kojima je pomoć najpotrebnija!

Želite li se i Vi priključiti ovoj velikodušnoj borbi u kojoj bi za Božić mogli staviti osmijeh na lica onima koji nužno čekaju Vašu pomoć? To možete i bez da se pridružite timovima #BetterMeHrvatska, Sezona 6. Pomozite zajedno s Vašom obitelji - prijateljima - kolegama - firmom - udrugom i...

...donirajte u naš božićni nagradni fond s odabirom jednog ili više paketa "Poklon od srca". Paketi se mogu kombinirati da bi došli do željene svote.

Savez za gluhoslijepe “Dodir”

Želimo Vam skrenuti pažnju da u Hrvatskoj živi oko 1400 gluhoslijepih osoba.

Najizoliranija skupina osoba s invaliditetom, zaboravljena na marginama društva, zbog svog dvostrukog, istovremenog oštećenja vida i sluha nije u mogućnosti samostalno komunicirati s okolinom, ostvariti svoje svakodnevne potrebe kao što su odlazak u trgovinu, liječniku, na poštu ili u banku, te je zbog nemogućnosti pristupa informacijama nerijetko otuđena i nesvjesna događanja oko sebe.

Savez Dodir već više od dvadeset godina ustraje na ostvarivanju njihovih temeljnih ljudskih prava i stvarnih potreba svojih korisnika koji pripadaju svim dobnim skupinama, od najranijeg djetinjstva do treće životne dobi, a zahvaljujući dosadašnjoj podršci različitih donatora uspjeli smo osigurati nužnu komunikacijsku podršku, prevoditelje za gluhoslijepe osobe, povećanje stupnja edukacije, rehabilitacije i radne terapije, a ujedno i vidljivosti gluhoslijepih osoba u društvenim tokovima.

No, osim navedenih programa i aktivnosti jedan od ključnih elemenata strategije našeg razvoja jest izgradnja Europskog Centra Helen Keller centra za edukaciju, rehabilitaciju i radnu terapiju osoba s gluhosljepoćom koji će istodobno pružati mogućnost uključivanja lokalne zajednice u zajednicu gluhoslijepih osoba. Budući će Centar - jedinstven i opsežan projekt do čijeg je završetka dug i težak put - svojim stručnim, edukacijskim i rehabilitacijskim kapacitetima pokrivati ne samo Hrvatsku, već i područje cijele jugoistočne Europe.

Pozivamo Vas stoga na suradnju u prikupljanju sredstava za izgradnju našeg Centra, kako bismo pokazali da se veliki uspjesi postižu malim, ali hrabrim koracima, da je moguće postići i ono što se isprva čini nemogućim te da smo u srcu svi jednaki usprkos svojim različitostima.

S osobitim i iskrenim poštovanjem,
Nadija Lovreković