Udruga CRVENI NOSOVI klaunovidoktori s voditeljom Kristina

DOBRO DOŠLI!


Moje ime je Kristina i moj tim se bori za udrugu "Crveni Nosovi" Podržite trud tima putem donacije! Hvala Vam od srca.

Vaša podrška udrugama i timovima
#BetterMeHrvatska Sezona 6

Sezona 6 #BetterMeHrvatska programa je  jedna velika zajednička borba puna ljubavi za one kojima je pomoć najpotrebnija!

Želite li se i Vi priključiti ovoj velikodušnoj borbi u kojoj bi za Božić mogli staviti osmijeh na lica onima koji nužno čekaju Vašu pomoć? To možete i bez da se pridružite timovima #BetterMeHrvatska, Sezona 6. Pomozite zajedno s Vašom obitelji - prijateljima - kolegama - firmom - udrugom i...

...donirajte u naš božićni nagradni fond s odabirom jednog ili više paketa "Poklon od srca". Paketi se mogu kombinirati da bi došli do željene svote.

Udruga "CRVENI NOSOVI - klaunovidoktori"

„Zbog klaunovadoktora, moj sin bolnicu više ne doživljava kao strašno mjesto već kao mjesto na koje će doći klaunovi i razveseliti ga. To veselje u njegovim očima kad vidi klauna za mene predstavlja takav mir i ruši sve predrasude kako su bolnice mjesto tuge i plača“

Mama Mihaela


Udruga CRVENI NOSOVI klaunovidoktori
pruža psihosocijalnu podršku ljudima koji su bolesni, nemoćni i pate, prvenstveno

djeci na liječenju u bolnici, pomoću humora i životne radosti.

Zahvaljujući donacijama građana i pravnih osoba, klaunovidoktori redovito posjećuju dječje odjele 13 bolnica te redovito uveseljavaju nepokretne i teško pokretne osobe starije životne dobi na stacionarnoj njezi u četiri doma. U 7 godina djelovanja posjetili su i razveselili više od 74 000 bolesne djece i nemoćnih osoba diljem Hrvatske.

Svojim postojanjem mijenjaju percepciju bolnice kao strašnog mjesta te djeci i njihovim obiteljima vraćaju trenutke radosti i blagostanja, unatoč ponekad teškoj i neizvjesnoj situaciji uzrokovanoj bolešću i odvojenošću od svakodnevnog života.

Foto: IGOR VERES

U CRVENIM NOSOVIMA trenutno djeluje 20 klaunovadoktora - umjetnika, posebno educiranih za rad u s najranjivijim skupinama.

Oni nisu liječnici, a nisu ni volonteri jer donošenje smijeha i životne radosti u specifična okruženja zahtjeva hrabrost, empatiju, ali i visoku razinu umjetničke izvedbe koja se postiže edukacijom i supervizijom. Klaunovidoktori prolaze edukaciju iz umjetničkih vještina, psihologije, pedagogije, sociologije, a moraju poznavati i bolničke procedure. 

"Nakon izlaska iz sobe čujemo glasan smijeh koji prožima do neke skrivene dubine za koju ne znaš ni da postoji. Kao da se na tren nebo spusti dolje i tiho ti šapne: klaunovi, dobro ste ovo napravili"

Doktorica Maštalić

Osim redovnih posjeta bolnicama i domovima, koji su primarna aktivnost, CRVENI NOSOVI provode i nekoliko posebnih programa:

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori primili su nagradu Ponos Hrvatske za humano djelo te priznanje Superbrands za 2015. godinu.

Udruga ima mnogo posebnih i redovnih programa, a u sklopu projekta 6. Sezone BetterMeHrvatska zajednički predlažemo da donacija bude usmjerena prema održavanju redovitih posjeta klaunovadoktora KBC-u Rijeka.

Voditelj tima,
Kristina Jaranović